AjankohtaistaUutinen

Hankerahoitusta jaossa luonnon monimuotoisuutta edistäville kehittämishankkeille Keski-Suomessa

ELY-keskus tiedottaa:

Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelma eli JÄSMY avaa teemahaun luonnon monimuotoisuutta edistäville maaseudun kehittämishankkeille. Tähän tarkoitukseen on varattu yhteensä kaksi miljoonaa euroa.

Teemahaku on auki 1.10.-15.12.2024 Etelä-Savon, Kaakkois-Suomen, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon ELY-keskuksissa.

Rahoitettavien hankkeiden toimenpiteet voivat kohdistua esimerkiksi perinneympäristöihin, kulttuurimaisemiin, maisemanhoitoon, luonnonmukaiseen tuotantoon, vieraslajien torjuntaan, ekosysteemipalvelujen turvaamiseen, kosteikkoihin tai pölyttäjiin. Keski-Suomessa olisi myös erityistä tarvetta kehittää vieraslajien torjuntaan liittyvää yritystoimintaa. Monen haitalliseksi säädetyn vieraslajin torjunta onnistuu jo ihan vaikka 4H-yrittäjiltä.

Tarkemmat hankkeiden toimenpidekuvaukset löytyvät Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelmasta ja lisätiedot hakuun liittyen artikkelin alareunan linkeistä.

JÄSMY-teemahaut toteuttavat Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelmaa, alueellisten maaseudun kehittämissuunnitelmien toimeenpanoa sekä Suomen CAP-suunnitelmaa 2023–2027. Teemahakujen tarkoituksena on kohdentaa EU:n maaseuturahoitusta maaseudun ympäristö- ja ilmastotoimiin Järvi-Suomessa.

Teemahausta kerrotaan lisää webinaarissa ti 1.10. klo 9.00-11.30. Tilaisuudessa myös perehdytään luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Lisätiedot webinaarista: https://maaseutuverkosto.fi/tapahtumat/jarvi-suomen-luonnon-monimuotoisuuden-edistaminen/

Lisätietoja JÄSMY-ohjelmasta: Etusivu – Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelma – ELY-keskus
Lisätietoja teemahausta: JÄSMY-teemahaku luonnon monimuotoisuuden edistämiseen – Maaseutu.fi