Kuntainfo
Hallinto ja palvelut
Tapahtumat
Elinkeinot
Kiinteistöpalvelu

Latamäen tuulipuisto
Papinmäen tien varteen on rakennettu laavu, josta avautuu näkymä suoraan edessä olevalle tuulipuistolle. Näkemisen arvoinen paikka.Avosaaren esihistorialliset kalliomaalaukset

 
Sijaitsee saaren länsirannalla olevan kalliojyrkänteen oikeassa reunassa.Harmaassa lohkopinnassa on jäänteitä kolmesta vasemmalle suunnatusta "hirvestä". Parhaimmin säilyneen eläimen sisältä on tunnistettavissa selvästi sen vartaloa jakavat viivat. Tummaa kalliota vasten piirretyt kuvat näkyvät parhaiten valoisalla säällä.

Peltolan mäkitupalaismuseo

    


Peltolan Mäkitupalaismuseo on Luhangan Tammijärvellä sijaitseva valtakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen perinnekohde. Rakennukset, interiöörit sekä esineistö kertovat elämästä, jota mäkitupalaiset viettivät 1900-luvun alkuvuosikymmenille saakka.

Alueella on kaikkiaan 19 hirsirakennusta ja noin 3000 esinettä. Kylä tyhjeni vasta 1960-luvulla, jolloin viimeiset asukkaat muuttivat Luhangan kirkolle. Sen jälkeen Luhangan Kotiseutuyhdistys on huolehtinut museoalueen kunnossapidosta.

Museo on avoinna kesäisin. Alueella on opas joka päivä klo 11-17, 5.6.-13.8.2017 välisenä aikana.
www.luhangankotiseutuyhdistys.yhdistysavain.fi www.facebook.com/peltolanmakitupalaismuseo
 
 • Reethin vanha kirkkomaa ja hautausmaa


  hirsiaitoineen ja kappeleineen on myös tutustumisen arvoinen paikka Luhangan kirkonkylällä.

  Luhangan kesäkirkko

     

  Vanha kirkko on yksi Suomen suurimmista puukirkoista (Josef Stenbäck 1893), johon mahtuu jopa 2000 kuulijaa. S. Danielsonin 1906 maalaama alttaritaulu on nimeltään Jeesus seisoo ovella ja kolkuttaa. Romanttisessa öljy- ja kynttilävalaistuksessa (kirkossa ei ole lämmitystä) monet tilaisuudet saavat erityistä lisähohtoa, joka valloittaa yleisönsä. Hyvä akustiikka on tuonut sille mainetta myös konserttikirkkona.  

 • www.joutsanseurakunta.fi/luhangan-kesakirkko
 •     www.tiekirkot.fi/taukopaikat

   

  Katso myös