Kuntainfo
Hallinto ja palvelut
Tapahtumat
Elinkeinot
Kiinteistöpalvelu


LUHANGAN YÖJUOKSU PE 27.7.2018

Järjestäjä: Urheiluseura Luhangan Väre

Tiedustelut:  Heikki Kiviniemi  p. 050 917 7650

NAISTEN KILPASARJA (reitin pituus 8,82 km)

MIESTEN KILPASARJA (reitin pituus 8,82 km)

KUNTOSARJA (naisten ja miesten sekasarja, reitin pituus 8,82 km)

LASTEN SARJAT

1-2 vuotiaat (reitin pituus n. 50 m):

3-4 vuotiaat (reitin pituus 100 m):

5-6 vuotiaat (reitin pituus n. 200 m)

7-8 vuotiaat (reitin pituus  300 m):

9-10 vuotiaat (reitin pituus n. 750 m):

11-12 vuotiaat (reitin pituus n. 750 m)

13-14 vuotiaat (reitin pituus 750 m)
Liikuntamahdollisuudet

Luhangassa voi harjoittaa liikuntaa ja virkistäytyä monella eri tavalla. Keskeisin liikuntamahdollisuuksien tarjoaja on tietenkin luontoympäristö. Luontoretket saariin ja muihin luontokohteisiin tuottavat monipuolista liikunnallista virkistäytymistä, missä aidon luonnon kokeminen sellaisenaan muodostaa myös oman arvonsa. Rakennettuja liikuntapaikkoja ovat mm. Tammijärven ja kirkonkylän liikuntakentät, Tammijärven kyläsauna ja sen läheisyydessä oleva uimaranta, jossa voi käydä pulahtamassa niin kesällä kuin talvellakin. Kirkonkylän luontopolku tarjoaa mahdollisuuden nopeaan kierrokseen vaihtelevassa ja maisemiltaan kauniissa ympäristössä.

Tammijärvellä sijaitseva liikuntasali on hyvin varusteltu ja sopii monenlaiseen sisäliikuntaan. Liikuntasalin yhteydessä on kuntosali, jossa on monipuoliset mahdollisuudet kohottaa kuntoaan.

Kirkonkylällä sijaitsevan  Kylätalon yhteydessä on kuntosali, jossa on Easy Line -kiertoharjoittelulaitteet sekä kuntopyörä ja kaksi muuta kuntopoljinlaitetta. Kylätalolla on myös mahdollisuus harrastaa pienryhmäliikuntaa (ryhmäkoko max 15 henkilöä).

Tennistä voi Luhangassa pelata kesäisin Luhangan kurssi- ja kuntokeskuksen kentillä (yhteystiedot yritysluettelosta). Luhangan ampujien moniratainen ampumarata on ampumaharrastajien käytössä. Radalla järjestetään joka vuosi perinteiset kaksipäiväiset kansalliset ampumakilpailut. Maastojousiammuntaa voi harrastaa Ruohtulan maatilamatkailutilalla Tammijärvellä.

Kulttuuri

Luhanka on vahva kulttuuripitäjä. Tapahtumaluettelo kertoo kesän ja koko vuoden laajan kulttuuritarjonnan. Kylätalon myötä erilaiset kulttuurin muodot saavat mahdollisuuden toteutukseen myös ympäri vuoden. Luhangan Laulajat on luhankalainen kuoro, joka on esiintynyt useissa tilaisuuksissa Luhangassa ja  laajemminkin, aina Lappia myöten. Kuoron johtajana toimii Toni Edelmann, joka  on myös toimittanut Luhangan Kylälaulukirjan.  Kylätalo antaa mahdollisuuksia myös kädentaitojen ja pienimuotoisen liikunnan harrastamiseen. Kulttuurin kokonaisuus Luhangassa on laajaa harrastustoimintaa, joka kattaa kaikki ikäryhmät lapsista vanhuksiin ja kädentaidoista musiikkiin.

 

Katso myös

www.kesli.fi